Üdvözöljük Szászországban

Üdvözöljük Szászországban

Ez egyébként nem a konyhaművészet remeke, hanem a mikroelektronika és az informatika újdonsült terméke – az Infineon itt, Drezdában gyártja a világon elsőként 300 milliméter átmérőjű szilícium lapokon a chipeket.

Szászországnak számos arca van, amelyek mind-mind történeteket mesélnek és történelmet írnak: Drezdában dobog a chipgyártás digitális szíve. Lipcse és Drezda között a kutatók és ifjú vállalkozók a jövőt alakítva dolgoznak kéz a kézben a biotechnológia és a környezettechnika feladatainak megoldásán. A szász gazdaság szíve hagyományosan Chemnitz-Zwickau térségében ver. A gépgyártásban vagy a 100 éves „Szászország, az autók országában” ütőképes ipar fejlődött a furfangos ötletekből és az okos megoldásokból. Szászország jó úton jár – gazdasága rendszeresen az első a bruttó hazai termék és az ipari termelés növekedésében. Ez a rohamos fejlődés legfőképpen az embereknek köszönhető, akik a német átlaghoz viszonyítva többet (heti 40 órát) dolgoznak, mégpedig nemzetközi összehasonlításban is versenyképes (a németországi átlag 81 százalékának megfelelő) bérszínvonalon. A gyorsaságot szolgálja a terhelhető közlekedési infrastruktúra a sűrűn kiépített autópálya-hálózattal és két nemzetközi repülőtérrel. Szintén Szászország mellett szól a gazdasághoz közel álló és páratlanul gazdag kutatási infrastruktúra.

Mindemellett Szászország varázslatos is egyben! Csodaszép tájakat kínál például a Szász Svájc bizarr sziklaképződményeivel, vagy az Oberlausitz álomszerű pusztáival és tóvilágával, a gazdag történelmű városokkal, mint az 1.000 éves Meißen-nel vagy a hegyekben fekvő Freiberg-gel, a világ legősibb bányászegyetemének központjával......

Blick in den Reinraum, GLOBALFOUNDRIES Fab 1 Dresden

Quelle: GLOBALFOUNDRIES

Your Contact Person


Claudia Baldauf
Export Promotion, Cooperation
Phone: +49 (351) 2138-173 Fax: +49 (351) 2138-119

Social Media

Top